Foto: Matprat.no

© Foto: Matprat.no

Oppskrifter med Blåskjell

Blåskjell (Mytilus edulis) er en muslingart i blåskjellfamilien. Skallene på utsiden er blå til brunsorte, mens de innvendig er lyseblå og hvite. Blåskjellet kan bli opptil 8–9 cm langt. Blåskjellet består av to skjell som ved hjelp av to lukkemuskler åpnes og lukkes. Kun strandkrabben og sjøstjernen har krefter nok til å tvinge skallene fra hverandre og spise blåmuslingen. Spises etter å ha blitt dampet.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

54.0 kcal   229.0 kJ

Fett 1.4 g (11 %)

Herav 0.3 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 0.0 g (0 %)

Herav sukkerarter 0.0 g (mono og disakkarider)

Protein 10.4 g (88 %)

Les mer om BlåskjellSe alle artikler med emne Blåskjell