Erik Hannemann

© Erik Hannemann

Oppskrifter med Hjerteskjell

Det finnes flere arter av Hjerteskjell som lever langs norskekysten, blant annet vanlig hjerteskjell, pigget hjerteskjell og glatt hjerteskjell.

Vanlig hjerteskjell passer godt som menneskeføde, den kan spises både rå eller kokt. Hjerteskjell er litt snillere i smaken enn blåskjell. Den italienske klassikeren Spaghetti Vongole er kanskje den mest kjente retten der vi bruker hjerteskjell. 

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

54.0 kcal   229.0 kJ

Fett 1.4 g (11 %)

Herav 0.3 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 0.0 g (0 %)

Herav sukkerarter 0.0 g (mono og disakkarider)

Protein 10.4 g (88 %)

Les mer om HjerteskjellSe alle artikler med emne Hjerteskjell