Hopp til hovedinnhold

Hjerteskjell

Hjerteskjell

Erik Hannemann

Vanlig hjerteskjell passer godt som menneskeføde, den kan spises både rå eller kokt. Hjerteskjell er litt snillere i smaken enn blåskjell. Den italienske klassikeren Spaghetti Vongole er kanskje den mest kjente retten der vi bruker hjerteskjell. 

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

10.4 g (88 %)

Fett

1.4 g (11 %)

Karbohydrat

0 g (0 %)

Alle næringsstoffer

Vann

85 g

Kilojoule

229 kJ

Kilokalorier

54 kcal

Protein

10.4 g

Fett

1.4 g

Mettet

0.3 g

Trans

0 g

Enumettet

0.3 g

Flerumettet

0.6 g

Kolesterol

41 mg

Karbohydrat

0 g

Stivelse

0 g

Mono+Disakk

0 g

Sukker

0 g

Kostfiber

0 g

Alkohol

0 g

Retinol

14 µg

Beta-karoten

0 µg

Vitamin A

14 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

0.8 alfa-TE

Tiamin

0.02 mg

Riboflavin

0.27 mg

Niacin

1.2 mg

Vitamin B6

0.08 mg

Folat

37 µg

Vitamin B12

25 µg

Vitamin C

0 mg

Kalsium

38 mg

Jern

5.8 mg

Natrium

290 mg

Kalium

320 mg

Magnesium

23 mg

Sink

2.5 mg

Selen

51 µg

Kobber

0.22 mg

Fosfor

240 mg

Vi har 10 oppskrifter med Hjerteskjell