Petter Berg

© Petter Berg

Oppskrifter med Jordbær

Jordbær er en planteslekt i rosefamilien, og består av omkring 17 ulike arter. To kjente typer er arkejordbær og hagejordbær, som ofte brukes til til å lage syltetøy. Bærene er også populære i andre sammengenger, som i desserter servert med fløte, melk, eller iskrem. Jordbær inneholder store mengder næringsstoffer, og er en viktig kilde til antioksidanter. Bærene er dessuten kalorifattige, og inneholder også jern og kalium. 

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

34.0 kcal   144.0 kJ

Fett 0.2 g (2 %)

Herav 0.0 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 6.6 g (90 %)

Herav sukkerarter 6.6 g (mono og disakkarider)

Protein 0.5 g (6 %)

Les mer om JordbærSe alle artikler med emne Jordbær