Foto: Petter Berg HM Foto

© Foto: Petter Berg HM Foto

Oppskrifter med Rips

Rips er opprinnelig et viltvoksende bær, men det er de dyrkede ripsene vi i dag kjenner best.

Rips finnes som røde, gule og hvite bær, men det er de røde og hvite som er mest vanlig i Norge. Den røde ripsen er friskere og mer syrlig enn den hvite. Sylting av rips vært kjent fra 1600-tallet og på 1700-tallet var buskene svært utbredt i Norge. Den kan også spises naturell til dessert med sukker, vaniljesaus, til is eller med melk. Rips kan også brukes til syltetøy, saft og gelé enten alene eller sammen med andre bær. Rips er god i pai sammen med andre bær. Rips brukes også som pynt på kaker eller kakefyll. Kan fryses. 

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

53.0 kcal   223.0 kJ

Fett 1.2 g (12 %)

Herav 0.3 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 6.9 g (74 %)

Herav sukkerarter 6.9 g (mono og disakkarider)

Protein 1.2 g (12 %)

Les mer om RipsSe alle artikler med emne Rips