Foto: Petter Berg HM Foto

© Foto: Petter Berg HM Foto

Oppskrifter med Aprikos

Aprikos er en av de eldste fruktene vi kjenner til og kommer fra Kina. Aprikos ligner både i form og størrelse på plomme. Det saftige fruktkjøttet omslutter en hard kjerne. Skallet kan oppleves loddent med en oransje eller mørk gul farge. Smaken er svakt syrlig. Aprikos spises naturell, til desserter,  som ingrediens i fruktsalat eller som tilbehør til is. Aprikos kan også brukes på ostefat og i fyll i kaker og i likør. Finnes også hermetisert og tørket.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

242.0 kcal   1018.0 kJ

Fett 0.7 g (1 %)

Herav 0.0 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 43.4 g (88 %)

Herav sukkerarter 43.4 g (mono og disakkarider)

Protein 4.8 g (9 %)

Les mer om AprikosSe alle artikler med emne Aprikos