
© Foto: Petter Berg HM Foto
Oppskrifter med Aprikos
Aprikos er en av de eldste fruktene vi kjenner til og kommer fra Kina. Aprikos ligner både i form og størrelse på plomme. Det saftige fruktkjøttet omslutter en hard kjerne. Skallet kan oppleves loddent med en oransje eller mørk gul farge. Smaken er svakt syrlig. Aprikos spises naturell, til desserter, som ingrediens i fruktsalat eller som tilbehør til is. Aprikos kan også brukes på ostefat og i fyll i kaker og i likør. Finnes også hermetisert og tørket.
Vit hva du spiser
Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.
+ Se alt næringinnholdNæringsinnhold pr. 100g
242.0 kcal 1018.0 kJ
Fett 0.7 g (1 %)
Herav 0.0 g mettede fettsyrer
Karbohydrat 43.4 g (88 %)
Herav sukkerarter 43.4 g (mono og disakkarider)
Protein 4.8 g (9 %)