Aprikos

Aprikos

Foto: Petter Berg HM Foto

Aprikos er en av de eldste fruktene vi kjenner til og kommer fra Kina. Aprikos ligner både i form og størrelse på plomme. Det saftige fruktkjøttet omslutter en hard kjerne. Skallet kan oppleves loddent med en oransje eller mørk gul farge. Smaken er svakt syrlig. Aprikos spises naturell, til desserter,  som ingrediens i fruktsalat eller som tilbehør til is. Aprikos kan også brukes på ostefat og i fyll i kaker og i likør. Finnes også hermetisert og tørket.

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

4.8 g (9 %)

Fett

0.7 g (1 %)

Karbohydrat

43.4 g (88 %)

Alle næringsstoffer

Vann

15 g

Kilojoule

1018 kJ

Kilokalorier

242 kcal

Protein

4.8 g

Fett

0.7 g

Mettet

0 g

Trans

0 g

Enumettet

0.2 g

Flerumettet

0.1 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

43.4 g

Stivelse

0 g

Mono+Disakk

43.4 g

Sukker

0 g

Kostfiber

21.6 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

640 µg

Vitamin A

53 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

6.2 alfa-TE

Tiamin

0 mg

Riboflavin

0.2 mg

Niacin

3 mg

Vitamin B6

0.17 mg

Folat

14 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

1 mg

Kalsium

92 mg

Jern

4.1 mg

Natrium

56 mg

Kalium

1880 mg

Magnesium

65 mg

Sink

0.7 mg

Selen

7 µg

Kobber

0.4 mg

Fosfor

120 mg

Vi har 29 oppskrifter med Aprikos