Oppskrifter med Fiken

Fiken dyrkes i området rundt Middelhavet og i Brasil. Den er dråpeformet i fasong og fargen på skallet kan variere mellom de ulike sortene. Mest vanlig er lysegrønn eller rødblå fiken. Fruktkjøttet er mykt og saftig og fullt av små spiselige kjerner. Den har et høyt naturlig sukkerinnhold og smaken kan beskrives som søt og syrlig med en anelse av nøttesmak. Skallet består egentlig av kronblader til blomsten. Fiken er en meget gammel frukt og er omtalt i både Det gamle og Det nye testamentet.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

74.0 kcal   310.0 kJ

Fett 0.3 g (1 %)

Herav   mettede fettsyrer

Karbohydrat 16.3 g (94 %)

Herav sukkerarter   (mono og disakkarider)

Protein 0.7 g (4 %)

Les mer om FikenSe alle artikler med emne Fiken