Foto: TS Photography

© Foto: TS Photography

Oppskrifter med Kiwi

Kiwi kommer opprinnelig fra Kina. Navnet kiwi kommer fra fuglen med samme navn som er et nasjonalsymbol på New Zealand. Kiwi er botanisk sett et bær og smaken som er frisk og syrlig, kan minne mye om stikkelsbær. Det har etter hvert blitt flere varianter på markedet og vi har i dag kiwi med både grønt og gult fruktkjøtt. Kiwi kan brukes i fruktsalat, til ost og til stekte kjøttretter. Kiwi brukes også til pynt av kaker. Grønn kiwi må ikke brukes i gele da dette vil medføre at geleen ikke stivner. Kiwi inneholder dobbelt så mye C-vitamin som appelsin.  

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

59.0 kcal   249.0 kJ

Fett 0.6 g (4 %)

Herav 0.1 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 11.2 g (86 %)

Herav sukkerarter 11.0 g (mono og disakkarider)

Protein 1.2 g (9 %)

Les mer om KiwiSe alle artikler med emne Kiwi