Foto: Crestock

© Foto: Crestock

Oppskrifter med Artisjokk

Artisjokk er mye brukt i det franske og italienske kjøkken. Den har en mild og nøtteaktig smak. Artisjokk kan brukes som en forrett eller tilbehør til kjøtt. Den kan kokes, dampes, stekes og grilles, men kan ikke spises rå. Det er den kjøttfulle, nederste delen av kronbladene og blomsterbunnen (hjertet) som spises. Artisjokk er tilgjengelig året rundt, men er på sitt beste vår og høst. Fargen skal være dyp grønn og bladene skal stå tett og være lukket.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

28.0 kcal   117.0 kJ

Fett 0.2 g (4 %)

Herav 0.1 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 1.3 g (30 %)

Herav sukkerarter 1.3 g (mono og disakkarider)

Protein 2.8 g (65 %)