Oppskrifter med Asparges, grønn

Grønn asparges vokser over jorden i sollys. Smaken er mild. Tykkelse og lengde varierer fra hvor aspargesen kommer fra. Grønn asparges er en gammel kulturplante kjent helt tilbake til romertiden. I dag dyrkes grønn asparges både i Norge, Amerika og flere land i Europa. Det finnes både hvit, lilla og grønn asparges. Asparges kan kokes og spises både som forrett og til hovedrett. Grønn asparges egner som godt som tilbehør til stekt og røkt kjøtt. Aspargesen kokes i tre til fem minutter avhengig av tykkelsen.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

22.0 kcal   92.0 kJ

Fett 0.1 g (2 %)

Herav 0.0 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 2.0 g (46 %)

Herav sukkerarter 1.9 g (mono og disakkarider)

Protein 2.2 g (51 %)