Asparges, grønn

Asparges, grønn

Grønn asparges vokser over jorden i sollys. Smaken er mild. Tykkelse og lengde varierer fra hvor aspargesen kommer fra. Grønn asparges er en gammel kulturplante kjent helt tilbake til romertiden. I dag dyrkes grønn asparges både i Norge, Amerika og flere land i Europa. Det finnes både hvit, lilla og grønn asparges. Asparges kan kokes og spises både som forrett og til hovedrett. Grønn asparges egner som godt som tilbehør til stekt og røkt kjøtt. Aspargesen kokes i tre til fem minutter avhengig av tykkelsen.

Viktige næringsstoffer

Protein

2.2 g (51 %)

Fett

0.1 g (2 %)

Karbohydrat

2 g (46 %)

Alle næringsstoffer

Vann

93 g

Kilojoule

92 kJ

Kilokalorier

22 kcal

Protein

2.2 g

Fett

0.1 g

Mettet

0 g

Trans

0 g

Enumettet

0 g

Flerumettet

0 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

2 g

Stivelse

0.1 g

Mono+Disakk

1.9 g

Sukker

0 g

Kostfiber

2.1 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

440 µg

Vitamin A

37 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

1.1 alfa-TE

Tiamin

0.14 mg

Riboflavin

0.14 mg

Niacin

1 mg

Vitamin B6

0.09 mg

Folat

52 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

6 mg

Kalsium

24 mg

Jern

2.1 mg

Natrium

2 mg

Kalium

202 mg

Magnesium

14 mg

Sink

0.5 mg

Selen

1 µg

Kobber

0.06 mg

Fosfor

52 mg

Vi har 8 oppskrifter med Asparges, grønn