Foto: Erik Hannemann

© Foto: Erik Hannemann

Oppskrifter med Aubergine

Aubergine kom fra Asia til Europa på 1600-tallet. Den tilhører samme familie som potet og tomat. Aubergine er enten avlang eller eggformet, men det finnes også runde. Aubergine blir også kalt eggfrukt. Fargen på skallet er vanligvis svart eller mørk lilla, men det finnes også hvite, røde og gule auberginer. Konsistensen er svampaktig, tørr og myk. Smaken er mild. Aubergine spises stekt eller kokt, ikke rå. Aubergine kan brukes i salat etter forvelling, i gryteretter og som ingrediens i moussaka, ratatouille elle lasagne. Aubergine kan også bakes i ovn.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

20.0 kcal   84.0 kJ

Fett 0.4 g (11 %)

Herav 0.2 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 2.2 g (62 %)

Herav sukkerarter 2.0 g (mono og disakkarider)

Protein 0.9 g (25 %)

Les mer om AubergineSe alle artikler med emne Aubergine