Hopp til hovedinnhold

Avokado

Avokado

Foto: Istockphoto

Avokado vokser på trær og er en frukt, men er verken søt eller inneholder fruktsyre. Den er pæreformet med grønt eller svart skall og finnes i flere forskjellige varianter. Avokado kan variere i størrelse, skallet er glatt eller knudret og fruktkjøttet har en lys grønn eller gulhvit farge. I midten sitter en stor kjerne. Smaken er mild og nøtteaktig. Avokado skal ikke kokes, men kan stekes i noen sekunder. Smaker best rå. Avokadoen kan brukes i mange ulike retter. Mye brukt som forrett, men også i salater, kuttet i biter eller som dip/guacamole.

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

2 g (11 %)

Fett

14.7 g (84 %)

Karbohydrat

0.8 g (4 %)

Alle næringsstoffer

Vann

73 g

Kilojoule

633 kJ

Kilokalorier

154 kcal

Protein

2 g

Fett

14.7 g

Mettet

2.1 g

Trans

0 g

Enumettet

9.8 g

Flerumettet

1.8 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

0.8 g

Stivelse

0.1 g

Mono+Disakk

0.7 g

Sukker

0 g

Kostfiber

5.2 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

62 µg

Vitamin A

5 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

2.1 alfa-TE

Tiamin

0.07 mg

Riboflavin

0.13 mg

Niacin

1.7 mg

Vitamin B6

0.26 mg

Folat

81 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

10 mg

Kalsium

12 mg

Jern

0.6 mg

Natrium

7 mg

Kalium

485 mg

Magnesium

29 mg

Sink

0.6 mg

Selen

0 µg

Kobber

0.19 mg

Fosfor

52 mg

Vi har 86 oppskrifter med Avokado