Foto: Istockphoto

© Foto: Istockphoto

Oppskrifter med Avokado

Avokado vokser på trær og er en frukt, men er verken søt eller inneholder fruktsyre. Den er pæreformet med grønt eller svart skall og finnes i flere forskjellige varianter. Avokado kan variere i størrelse, skallet er glatt eller knudret og fruktkjøttet har en lys grønn eller gulhvit farge. I midten sitter en stor kjerne. Smaken er mild og nøtteaktig. Avokado skal ikke kokes, men kan stekes i noen sekunder. Smaker best rå. Avokadoen kan brukes i mange ulike retter. Mye brukt som forrett, men også i salater, kuttet i biter eller som dip/guacamole.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

154.0 kcal   633.0 kJ

Fett 14.7 g (84 %)

Herav 2.1 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 0.8 g (4 %)

Herav sukkerarter 0.7 g (mono og disakkarider)

Protein 2.0 g (11 %)

Les mer om AvokadoSe alle artikler med emne Avokado