Oppskrifter med Blomkål
Blomkål består av mange små buketter vokst sammen til et stort blomkålhode. Fra rota vokser det grønne blader. Bladene er spiselige og svært næringsrike, men blir som regel fjernet. Blomkålen skal være hvit eller kremfarget med tette, faste blomsterhoder. Bladene skal være lysegrønne, friske og sprø. Blomkål har lange tradisjoner i det norske kjøkkenet og har vært dyrket her siden 1600-tallet. Den er lett å tilberede og smaken er mild.
Vit hva du spiser
Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.
+ Se alt næringinnholdNæringsinnhold pr. 100g
23.0 kcal 97.0 kJ
Fett 0.2 g (4 %)
Herav 0.0 g mettede fettsyrer
Karbohydrat 2.3 g (52 %)
Herav sukkerarter 2.3 g (mono og disakkarider)
Protein 1.9 g (43 %)