Foto: NU-Arkiv

© Foto: NU-Arkiv

Oppskrifter med Blomkål

Blomkål består av mange små buketter vokst sammen til et stort blomkålhode. Fra rota vokser det grønne blader. Bladene er spiselige og svært næringsrike, men blir som regel fjernet. Blomkålen skal være hvit eller kremfarget med tette, faste blomsterhoder. Bladene skal være lysegrønne, friske og sprø. Blomkål har lange tradisjoner i det norske kjøkkenet og har vært dyrket her siden 1600-tallet. Den er lett å tilberede og smaken er mild.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

23.0 kcal   97.0 kJ

Fett 0.2 g (4 %)

Herav 0.0 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 2.3 g (52 %)

Herav sukkerarter 2.3 g (mono og disakkarider)

Protein 1.9 g (43 %)

Les mer om BlomkålSe alle artikler med emne Blomkål