
© Foto: Erik Hannemann
Oppskrifter med Gresskar
Gresskar har et tykt, hardt skall som kan være glatt, knudret eller med langsgående riller. Fruktkjøttet er gult til oransje, fast og søtt. Gresskar brukes som kokt eller stekt grønnsak i gryteretter, supper og stuinger. Syltet gresskar passer godt til kjøtt og fiskeretter. Gresskaret deles og skrelles, og det svampaktige vevet og kjernene i midten fjernes.
Vit hva du spiser
Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.
+ Se alt næringinnholdNæringsinnhold pr. 100g
13.0 kcal 54.0 kJ
Fett 0.1 g (3 %)
Herav 0.0 g mettede fettsyrer
Karbohydrat 1.7 g (60 %)
Herav sukkerarter 1.4 g (mono og disakkarider)
Protein 1.0 g (35 %)