Foto: Erik Hannemann

© Foto: Erik Hannemann

Oppskrifter med Gresskar

Gresskar har et tykt, hardt skall som kan være glatt, knudret eller med langsgående riller. Fruktkjøttet er gult til oransje, fast og søtt. Gresskar brukes som kokt eller stekt grønnsak i gryteretter, supper og stuinger. Syltet gresskar passer godt til kjøtt og fiskeretter. Gresskaret deles og skrelles, og det svampaktige vevet og kjernene i midten fjernes.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

13.0 kcal   54.0 kJ

Fett 0.1 g (3 %)

Herav 0.0 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 1.7 g (60 %)

Herav sukkerarter 1.4 g (mono og disakkarider)

Protein 1.0 g (35 %)

Les mer om GresskarSe alle artikler med emne Gresskar