Kål

Kål

Foto: Rey Kamensky (Yury Maselov)/Crestock

Opphavet til alle kålvekster er strandkålen som vokser vilt i Middelhavsområdet. De mest kjente kålsortene for oss her nord er hodekål (hvitkål), kinakål, rosenkål og blomkål. Felles for alle er at de er en god kilde til vitamin C, mineraler og fiber.

Viktige næringsstoffer

Protein

1.4 g (20 %)

Fett

0.1 g (1 %)

Karbohydrat

5.2 g (77 %)

Alle næringsstoffer

Vann

90 g

Kilojoule

137 kJ

Kilokalorier

33 kcal

Protein

1.4 g

Fett

0.1 g

Mettet

0 g

Trans

0 g

Enumettet

0 g

Flerumettet

0 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

5.2 g

Stivelse

0.1 g

Mono+Disakk

5.1 g

Sukker

0 g

Kostfiber

2.6 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

12 µg

Vitamin A

1 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

0.2 alfa-TE

Tiamin

0.06 mg

Riboflavin

0.03 mg

Niacin

0.4 mg

Vitamin B6

0.1 mg

Folat

26 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

54 mg

Kalsium

47 mg

Jern

0.3 mg

Natrium

10 mg

Kalium

317 mg

Magnesium

15 mg

Sink

0.2 mg

Selen

0 µg

Kobber

0.02 mg

Fosfor

39 mg

Vi har 21 oppskrifter med Kål