Foto: Istockphoto

© Foto: Istockphoto

Oppskrifter med Knutekål

Knutekål oppsto nordvest i Europa på 1500-tallet. Knutekål er en oppsvulmet stengel med bladfestene fordelt rundt hele knollen. Knutekålen har et hvitt fruktkjøtt med en fast og sprø konsistens. Smaken er mild og minner om både nepe og kålrot. Knutekål må skrelles før bruk og er god smørdampet eller som stuing med litt muskat i. Den kan også brukes i wok, raspet som råkost eller som snacks delt i staver sammen med dip. 

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

23.0 kcal   98.0 kJ

Fett 0.1 g (2 %)

Herav 0.0 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 3.0 g (62 %)

Herav sukkerarter 2.9 g (mono og disakkarider)

Protein 1.7 g (35 %)