Oppskrifter med Pastinakk

Pastinakk ser ut som en hvit gulrot og har en fin sødme. Pastinakk er en rotgrønnsak og er i slekt med fennikel, selleri og gulrot. Før poteten ble introdusert her i landet, var pastinakk den viktigste stivelseskilden i kostholdet. Fruktkjøttet er hvitt eller kremfarget og smaken er søt og delikat. Pastinakk kan ha ulike størrelser. Den skal være sprø, saftig og fast i konsistensen. På store pastinakker er den indre delen seig og treaktig og bør skjæres bort.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

66.0 kcal   277.0 kJ

Fett 1.1 g (8 %)

Herav 0.2 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 10.0 g (77 %)

Herav sukkerarter 3.8 g (mono og disakkarider)

Protein 1.8 g (13 %)

Les mer om PastinakkSe alle artikler med emne Pastinakk