Opplysningskontoret for frukt og grønt

© Opplysningskontoret for frukt og grønt

Oppskrifter med Persillerot

Persillerot er i nær familie med persille, men smaker mer som sellerirot. Persillerot er en hvit rot med lysebrune striper som ligner på en pastinakk, men er litt mindre. Både selve roten og gresset har en sterkere smak enn bladpersille. Om høsten selges persillerot i bunter med gresset på. Utover vinteren selges roten uten gress. Persillerot renses før bruk. Kutt av stilk og rotfeste og skrell med en potetskreller.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

46.0 kcal   195.0 kJ

Fett 0.3 g (3 %)

Herav 0.1 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 7.3 g (78 %)

Herav sukkerarter 5.6 g (mono og disakkarider)

Protein 1.7 g (18 %)