Rabarbrastilk

Rabarbrastilk

Foto: Ragnar Hartvig

Rabarbra kom til Europa fra Asia på 1700-tallet. Rabarbra er egentlig en grønnsak, men blir brukt som en frukt fordi rabarbrastilker er ideelle til kompotter, safting og sylting. Rabarbra kan spises naturell, for eksempel med litt sukker. Den er frisk og syrlig i smaken og passer til grøt, suppe og kompott. Rabarbra brukes også til saft, sylting og hjemmelaget vin, og til fyll i kaker og paier.

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

0.9 g (30 %)

Fett

0.2 g (6 %)

Karbohydrat

1.9 g (63 %)

Alle næringsstoffer

Vann

94 g

Kilojoule

85 kJ

Kilokalorier

21 kcal

Protein

0.9 g

Fett

0.2 g

Mettet

0 g

Trans

0 g

Enumettet

0 g

Flerumettet

0.1 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

1.9 g

Stivelse

0.2 g

Mono+Disakk

1.6 g

Sukker

0 g

Kostfiber

3.8 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

61 µg

Vitamin A

5 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

0.3 alfa-TE

Tiamin

0.02 mg

Riboflavin

0.03 mg

Niacin

0.3 mg

Vitamin B6

0.02 mg

Folat

7 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

8 mg

Kalsium

86 mg

Jern

0.2 mg

Natrium

4 mg

Kalium

280 mg

Magnesium

12 mg

Sink

0.1 mg

Selen

0 µg

Kobber

0.02 mg

Fosfor

14 mg

Vi har 6 oppskrifter med Rabarbrastilk