foto: Håkon Messel

© foto: Håkon Messel

Oppskrifter med Rosenkål

Rosenkål har en svakt bitter smak med litt sødme og mye kålsmak. Rosenkålen blir lett overkokt. Den stammer fra Belgia i området rundt Brüssel hvor den har blitt dyrket siden midten av 1700-tallet. Rosenkål brukes både rå og kokt. Rå kan den strimles i salater. Kokt, smørdampet eller stekt passer den til kjøtt, vilt, kalkun og fisk. Kokes forsiktig møre i lettsaltet vann i omtrent fem minutter.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

53.0 kcal   221.0 kJ

Fett 0.6 g (5 %)

Herav 0.1 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 4.4 g (43 %)

Herav sukkerarter 3.9 g (mono og disakkarider)

Protein 5.1 g (50 %)

Les mer om RosenkålSe alle artikler med emne Rosenkål