Oppskrifter med Sellerirot
Sellerirot har en litt skarp, søtlig smak. Sellerirot kommer fra Middelhavsområdet, men dyrkes over hele Europa. I Norge er den mye brukt som suppegrønnsak. Den smaker også nydelig i potetmos. Selleriroten er en lysebrun, rund og knudret rotknoll. Den har sprøtt, hvitt fruktkjøtt. Det oksiderer og blir misfarget. Derfor bør sellerirot brukes straks etter skrelling.
Vit hva du spiser
Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.
+ Se alt næringinnholdNæringsinnhold pr. 100g
27.0 kcal 114.0 kJ
Fett 0.3 g (6 %)
Herav 0.1 g mettede fettsyrer
Karbohydrat 2.8 g (59 %)
Herav sukkerarter 2.6 g (mono og disakkarider)
Protein 1.6 g (34 %)