Foto: istockphoto

© Foto: istockphoto

Oppskrifter med Sellerirot

Sellerirot har en litt skarp, søtlig smak. Sellerirot kommer fra Middelhavsområdet, men dyrkes over hele Europa. I Norge er den mye brukt som suppegrønnsak. Den smaker også nydelig i potetmos. Selleriroten er en lysebrun, rund og knudret rotknoll. Den har sprøtt, hvitt fruktkjøtt. Det oksiderer og blir misfarget. Derfor bør sellerirot brukes straks etter skrelling.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

27.0 kcal   114.0 kJ

Fett 0.3 g (6 %)

Herav 0.1 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 2.8 g (59 %)

Herav sukkerarter 2.6 g (mono og disakkarider)

Protein 1.6 g (34 %)

Les mer om SellerirotSe alle artikler med emne Sellerirot