Issalat

Issalat

Foto: Suzanah Skeleton

Issalat er verdens mest brukte salat. Den har saftige og sprø konsistens og er den fin å blande med andre sorter for å gi en god ”crunch” til salaten. Den holder seg sprø lenge etter at dressingen er tilsatt. Isbergsalat ser ut som et lite kålhode, salatbladene er tykke, saftige og veldig sprø. Innerst i hodet er de lyse og nesten fargeløse og ytterst er de helt grønne. Kalles også isbergsalat.  

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

0.8 g (33 %)

Fett

0.1 g (4 %)

Karbohydrat

1.5 g (62 %)

Alle næringsstoffer

Vann

96 g

Kilojoule

52 kJ

Kilokalorier

12 kcal

Protein

0.8 g

Fett

0.1 g

Mettet

0 g

Trans

0 g

Enumettet

0 g

Flerumettet

0.1 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

1.5 g

Stivelse

0 g

Mono+Disakk

1.5 g

Sukker

0 g

Kostfiber

1.1 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

224 µg

Vitamin A

19 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

0.2 alfa-TE

Tiamin

0.05 mg

Riboflavin

0.02 mg

Niacin

0.2 mg

Vitamin B6

0.04 mg

Folat

36 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

4 mg

Kalsium

18 mg

Jern

0.4 mg

Natrium

2 mg

Kalium

179 mg

Magnesium

7 mg

Sink

0.2 mg

Selen

0 µg

Kobber

0.03 mg

Fosfor

21 mg

Vi har 3 oppskrifter med Issalat