Oppskrifter med Romanesko

Romanesco er en forholdsvis ukjent kåltype. Den er i slekt med brokkoli og bør kokes med like stor forsiktighet. Overkokes romanescoen, blir den slapp og litt vassen.

Romanesco er grønn som brokkoli, enkelte ganger litt lysere i fargen. Formen minner om blomkål og består av mange knudrete spisser. Smaken beskrives gjerne som en blanding mellom brokkoli og blomkål, og den brukes også på samme måte.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

33.0 kcal   137.0 kJ

Fett 0.1 g (1 %)

Herav 0.0 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 5.2 g (77 %)

Herav sukkerarter 5.1 g (mono og disakkarider)

Protein 1.4 g (20 %)