Hopp til hovedinnhold

Romanesko

Romanesko

Romanesco er en forholdsvis ukjent kåltype. Den er i slekt med brokkoli og bør kokes med like stor forsiktighet. Overkokes romanescoen, blir den slapp og litt vassen.

Romanesco er grønn som brokkoli, enkelte ganger litt lysere i fargen. Formen minner om blomkål og består av mange knudrete spisser. Smaken beskrives gjerne som en blanding mellom brokkoli og blomkål, og den brukes også på samme måte.

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

1.4 g (20 %)

Fett

0.1 g (1 %)

Karbohydrat

5.2 g (77 %)

Alle næringsstoffer

Vann

90 g

Kilojoule

137 kJ

Kilokalorier

33 kcal

Protein

1.4 g

Fett

0.1 g

Mettet

0 g

Trans

0 g

Enumettet

0 g

Flerumettet

0 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

5.2 g

Stivelse

0.1 g

Mono+Disakk

5.1 g

Sukker

0 g

Kostfiber

2.6 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

12 µg

Vitamin A

1 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

0.2 alfa-TE

Tiamin

0.06 mg

Riboflavin

0.03 mg

Niacin

0.4 mg

Vitamin B6

0.1 mg

Folat

26 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

54 mg

Kalsium

47 mg

Jern

0.3 mg

Natrium

10 mg

Kalium

317 mg

Magnesium

15 mg

Sink

0.2 mg

Selen

0 µg

Kobber

0.02 mg

Fosfor

39 mg

Vi har 2 oppskrifter med Romanesko