Oppskrifter med Trøffel

En trøffel er en type knollformet underjordisk sopp som kommer i ulike farger og gir eleganse og raffinement til de fleste retter. Trøffelens markedsverdi avhenger av antall ved innhøsting og ikke minst årgang. Om man går til anskaffelse av en fersk trøffel, uansett type, er det viktig å huske på at disse anses som fersk frukt og bør konsumeres raskt. Om man ikke konsumerer trøffelen raskt skal den pakkes inn i tørkepapir og plasseres kjølig i maks 7-8 dager for den hvite og bianchettotrøffelen og maks 10 dager for den sorte trøffelen. Den hvite trøffelen er ansett for å være den dyreste og mest lukrative på markedet. Den har en intens aroma. Brukes enten rå eller lettere oppvarmet i tynne skiver. Det finnes flere varianter av den svarte trøffelen, de har en aromatisk, delikat smak og kan brukes i skiver, revet eller kokt eller som garnityr.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

892.0 kcal   3666.0 kJ

Fett 99.0 g (99 %)

Herav 14.0 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 0.0 g (0 %)

Herav sukkerarter 0.0 g (mono og disakkarider)

Protein 0.2 g (0 %)

Les mer om TrøffelSe alle artikler med emne Trøffel