Dadler

Dadler

Foto: Crestock

Daddel er en gammel kulturplante og kommer opprinnelig fra India der den ble dyrket for over 8000 år siden. Frukten vokser på palmer, der dadlene henger under palmebladene i store klaser. Daddel er en steinfrukt, med en avlang hard kjerne. Frukten er oval i formen og ca 3-5 cm lang. Skallet er tynt og sprøtt, blankt og brunt i fargen, og kan spises. Selve fruktkjøttet er gulbrunt og smaker søtt. Daddel spises både fersk og tørket, men det meste som selges i Norge er tørket. Dadler er gode å spise naturell som snacks. De kan deles og renses og tas med i fruktsalater, som kakefyll eller i pai.

Viktige næringsstoffer

Protein

3.3 g (4 %)

Fett

0.2 g (0 %)

Karbohydrat

68 g (95 %)

Alle næringsstoffer

Vann

15 g

Kilojoule

1268 kJ

Kilokalorier

299 kcal

Protein

3.3 g

Fett

0.2 g

Mettet

0.1 g

Trans

0 g

Enumettet

0.1 g

Flerumettet

0 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

68 g

Stivelse

0 g

Mono+Disakk

68 g

Sukker

0 g

Kostfiber

6 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

40 µg

Vitamin A

3 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

0.2 alfa-TE

Tiamin

0.07 mg

Riboflavin

0.09 mg

Niacin

1.8 mg

Vitamin B6

0.19 mg

Folat

13 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

0 mg

Kalsium

45 mg

Jern

1.3 mg

Natrium

10 mg

Kalium

700 mg

Magnesium

41 mg

Sink

0.4 mg

Selen

3 µg

Kobber

0.26 mg

Fosfor

60 mg

Vi har 10 oppskrifter med Dadler