Foto: Crestock

© Foto: Crestock

Oppskrifter med Dadler

Daddel er en gammel kulturplante og kommer opprinnelig fra India der den ble dyrket for over 8000 år siden. Frukten vokser på palmer, der dadlene henger under palmebladene i store klaser. Daddel er en steinfrukt, med en avlang hard kjerne. Frukten er oval i formen og ca 3-5 cm lang. Skallet er tynt og sprøtt, blankt og brunt i fargen, og kan spises. Selve fruktkjøttet er gulbrunt og smaker søtt. Daddel spises både fersk og tørket, men det meste som selges i Norge er tørket. Dadler er gode å spise naturell som snacks. De kan deles og renses og tas med i fruktsalater, som kakefyll eller i pai.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

299.0 kcal   1268.0 kJ

Fett 0.2 g (0 %)

Herav 0.1 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 68.0 g (95 %)

Herav sukkerarter 68.0 g (mono og disakkarider)

Protein 3.3 g (4 %)

Les mer om DadlerSe alle artikler med emne Dadler