Leverpostei

Leverpostei

Foto: Petter Berg, HM Foto

Den vanligste varianten av leverpostei bakes i ovn og består av griselever, spekk, egg og ulike krydder. Siden kjøtt og innmat er en av våre viktigste kilder til jern, er leverpostei naturlig rik på dette mineralet. I tillegg er leverpostei en god kilde til folat og vitamin B12.

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

10.6 g (32 %)

Fett

18.1 g (55 %)

Karbohydrat

3.8 g (11 %)

Alle næringsstoffer

Vann

60 g

Kilojoule

915 kJ

Kilokalorier

221 kcal

Protein

10.6 g

Fett

18.1 g

Mettet

5 g

Trans

0.4 g

Enumettet

6.4 g

Flerumettet

3.8 g

Kolesterol

43 mg

Karbohydrat

3.8 g

Stivelse

3.8 g

Mono+Disakk

0 g

Sukker

0 g

Kostfiber

0 g

Alkohol

0 g

Retinol

4415 µg

Beta-karoten

0 µg

Vitamin A

4415 RAE

Vitamin D

0.1 µg

Vitamin E

0.6 alfa-TE

Tiamin

0.12 mg

Riboflavin

0.98 mg

Niacin

5 mg

Vitamin B6

0.17 mg

Folat

143 µg

Vitamin B12

11.4 µg

Vitamin C

0 mg

Kalsium

54 mg

Jern

8.4 mg

Natrium

750 mg

Kalium

193 mg

Magnesium

15 mg

Sink

2.8 mg

Selen

19 µg

Kobber

0.52 mg

Fosfor

167 mg

Vi har 2 oppskrifter med Leverpostei