Kokos

Kokos

Christopher Sjuve

Frukten i en kokosnøtt er meget næringsrik og kan spises direkte, eller tørkes og knuses til kopra. Den brukes også matlaging, som kokosmasse. Av kokosmassen kan det utvinnes kokosolje, en viktig ingrediens i margarin, såpe, shampo og ulike salver og kremer, samt brennevin.

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

3.3 g (7 %)

Fett

33.5 g (77 %)

Karbohydrat

6.2 g (14 %)

Alle næringsstoffer

Vann

47 g

Kilojoule

1473 kJ

Kilokalorier

358 kcal

Protein

3.3 g

Fett

33.5 g

Mettet

29.7 g

Trans

0 g

Enumettet

1.4 g

Flerumettet

0.4 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

6.2 g

Stivelse

0 g

Mono+Disakk

6.2 g

Sukker

0 g

Kostfiber

9 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

0 µg

Vitamin A

0 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

0.2 alfa-TE

Tiamin

0.07 mg

Riboflavin

0.02 mg

Niacin

0.5 mg

Vitamin B6

0.05 mg

Folat

26 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

3 mg

Kalsium

14 mg

Jern

2.4 mg

Natrium

20 mg

Kalium

356 mg

Magnesium

32 mg

Sink

1.1 mg

Selen

2 µg

Kobber

0.43 mg

Fosfor

113 mg

Vi har 47 oppskrifter med Kokos