Christopher Sjuve

© Christopher Sjuve

Oppskrifter med Brioche

Brioche er et fransk, lyst brød. Det er laget på mye egg og smør. Bakverket svært luftig og lett. Det finnes flere klassiske utforminger av briochen. Den vanligste er kanskje brioche à tête. En Brioche à tête ser ut som en muffin med store riller langs sidene med en kuppel på toppen. Du er avhengig av en form for å lage den.Til hjemmebruk er det lettere å lage såkalt Brioche Nanterre. Da lager man boller som man plasserer i vanlige brødformer. De vokser sammen under stekingen og ligner på brytebrød når de kommer ut av ovnen.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

364.0 kcal   1523.0 kJ

Fett 20.0 g (29 %)

Herav   mettede fettsyrer

Karbohydrat 40.0 g (59 %)

Herav sukkerarter   (mono og disakkarider)

Protein 7.0 g (10 %)

Les mer om BriocheSe alle artikler med emne Brioche