Brioche

Brioche

Christopher Sjuve

Brioche er et fransk, lyst brød. Det er laget på mye egg og smør. Bakverket svært luftig og lett. Det finnes flere klassiske utforminger av briochen. Den vanligste er kanskje brioche à tête. En Brioche à tête ser ut som en muffin med store riller langs sidene med en kuppel på toppen. Du er avhengig av en form for å lage den.Til hjemmebruk er det lettere å lage såkalt Brioche Nanterre. Da lager man boller som man plasserer i vanlige brødformer. De vokser sammen under stekingen og ligner på brytebrød når de kommer ut av ovnen.

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

7 g (10 %)

Fett

20 g (29 %)

Karbohydrat

40 g (59 %)

Alle næringsstoffer

Kilojoule

1523 kJ

Kilokalorier

364 kcal

Protein

7 g

Fett

20 g

Karbohydrat

40 g

Vi har 3 oppskrifter med Brioche