Foto: Marit Røttingsnes Westlie

© Foto: Marit Røttingsnes Westlie

Oppskrifter med Ciabattabrød

Ciabattabrød er en italiensk brødtype med avlang form som kan lages som store brød eller mindre, som rundstykker. Deigen er laget av fint mel med høyt gluteninnhold og har ekstra lang hevingstid, noe som gir en litt spesiell smak og konsistens. Historien forteller at ciabatta først ble produsert i Italia i 1892 av Arnaldo Cavallari. Bakerne i Italia bekymret seg for at stadig flere spiste franske baguetter. Ciabattabrød var italienernes svar på denne trusselen.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

262.0 kcal   1105.0 kJ

Fett 4.4 g (7 %)

Herav 1.2 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 46.7 g (79 %)

Herav sukkerarter 0.6 g (mono og disakkarider)

Protein 7.6 g (12 %)