Christopher Sjuve

© Christopher Sjuve

Oppskrifter med Julekake

Julekake er en gjærbakst, men søtere og fetere enn vanlig brød. Den tilsettes ofte rosiner og sukat, som holder den god og saftig.

Baksten har lang tradisjon, og er blitt bakt helt siden bronsealderen. Tidligere ble julekaken kun servert til jul, men i dag selges den hele året. Den tilsettes ofte rosiner og sukat, som holder den god og saftig. Serveres i oppskjærte skiver, ofte med tilbehør som smør og brunost, gulost, syltetøy eller røkt kjøttpålegg. 

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

318.0 kcal   1338.0 kJ

Fett 9.7 g (14 %)

Herav 3.2 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 49.7 g (75 %)

Herav sukkerarter 17.1 g (mono og disakkarider)

Protein 6.7 g (10 %)