Hopp til hovedinnhold

Couscous

Couscous

Foto: Erik Hannemann

Couscous består av semulegryn rullet i hvetemel. Couscous tilberedes ved at grynene trekkes i kokende vann, gjerne tilsatt forskjellige krydder, urter eller fruktjuice og servert med annet tilbehør. Couscous brukes som et alternativ til pasta eller ris.

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

12.8 g (16 %)

Fett

0.6 g (0 %)

Karbohydrat

63.6 g (82 %)

Alle næringsstoffer

Vann

9 g

Kilojoule

1361 kJ

Kilokalorier

321 kcal

Protein

12.8 g

Fett

0.6 g

Mettet

0.1 g

Trans

0 g

Enumettet

0.1 g

Flerumettet

0.2 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

63.6 g

Stivelse

63.6 g

Mono+Disakk

0 g

Sukker

0 g

Kostfiber

5 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

0 µg

Vitamin A

0 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

0.1 alfa-TE

Tiamin

0.16 mg

Riboflavin

0.08 mg

Niacin

3.5 mg

Vitamin B6

0.11 mg

Folat

20 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

0 mg

Kalsium

24 mg

Jern

1.1 mg

Natrium

10 mg

Kalium

166 mg

Magnesium

44 mg

Sink

0.8 mg

Selen

4 µg

Kobber

0.32 mg

Fosfor

170 mg

Vi har 31 oppskrifter med Couscous