Foto: Linnea press

© Foto: Linnea press

Oppskrifter med Risottoris

Risottoris finnes i tre forskjellige utgaver: Arborio, Carnaroli og Vialone Nano. Det viktigste for en god risottoris er høyt innhold av stivelse og evne til å absorbere væske. Arborio brukes oftest til tross for at den ikke er den best egnede. Dette skyldes trolig at arborio lenge var den eneste rissorten som ble eksportert og derfor nevnes oftest i kokebøkene. Fordelen med carnaroli-risen er at den beholder den kremete, luftige konsistensen lenger etter at den er ferdigkokt. Carnaroli er den foretrukne ristypen hos mange kokker i Piemonte og Lombardia.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

364.0 kcal   1542.0 kJ

Fett 3.0 g (3 %)

Herav 0.7 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 72.8 g (85 %)

Herav sukkerarter 0.4 g (mono og disakkarider)

Protein 9.4 g (11 %)