Risottoris

Risottoris

Foto: Linnea press

Risottoris finnes i tre forskjellige utgaver: Arborio, Carnaroli og Vialone Nano. Det viktigste for en god risottoris er høyt innhold av stivelse og evne til å absorbere væske. Arborio brukes oftest til tross for at den ikke er den best egnede. Dette skyldes trolig at arborio lenge var den eneste rissorten som ble eksportert og derfor nevnes oftest i kokebøkene. Fordelen med carnaroli-risen er at den beholder den kremete, luftige konsistensen lenger etter at den er ferdigkokt. Carnaroli er den foretrukne ristypen hos mange kokker i Piemonte og Lombardia.

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

9.4 g (11 %)

Fett

3 g (3 %)

Karbohydrat

72.8 g (85 %)

Alle næringsstoffer

Vann

10 g

Kilojoule

1542 kJ

Kilokalorier

364 kcal

Protein

9.4 g

Fett

3 g

Mettet

0.7 g

Trans

0 g

Enumettet

0.8 g

Flerumettet

1.2 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

72.8 g

Stivelse

72.4 g

Mono+Disakk

0.4 g

Sukker

0 g

Kostfiber

4.2 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

0 µg

Vitamin A

0 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

0 alfa-TE

Tiamin

0.36 mg

Riboflavin

0.05 mg

Niacin

5.4 mg

Vitamin B6

0.56 mg

Folat

14 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

0 mg

Kalsium

11 mg

Jern

1.3 mg

Natrium

3 mg

Kalium

193 mg

Magnesium

115 mg

Sink

2.1 mg

Selen

14 µg

Kobber

0.26 mg

Fosfor

282 mg

Vi har 8 oppskrifter med Risottoris