Hopp til hovedinnhold

Kjeks, digestive

Kjeks, digestive

FOTO: Petter Berg, HM Foto

Digestive er en type gyllenbrun, rund, halvsøt kjeks med opphav i Storbritannia. Ordet «digestive» er engelsk og betyr «fordøyende» og kommer fra forestillingen om at kjeksen hadde positiv effekt på fordøyelsen fordi den opprinnelig inneholdt natron.

Den klassiske digestive-kjeksens hovedingredienser er i dag hvetemel, sukker, vegetabilsk olje og glukosesirup. Flere produsenter har utviklet andre varianter av kjeksen, blant annet varianter med fullkorn, olivenolje og med redusert sukkerinnhold.

 

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

7.2 g (7 %)

Fett

20.3 g (22 %)

Karbohydrat

62.9 g (69 %)

Alle næringsstoffer

Vann

3 g

Kilojoule

1972 kJ

Kilokalorier

470 kcal

Protein

7.2 g

Fett

20.3 g

Mettet

7.5 g

Enumettet

7.9 g

Flerumettet

3.3 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

62.9 g

Stivelse

46.9 g

Mono+Disakk

16 g

Sukker

15 g

Kostfiber

3.6 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

0 µg

Vitamin A

0 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

3.7 alfa-TE

Tiamin

0.05 mg

Riboflavin

0.03 mg

Niacin

2.2 mg

Vitamin B6

0.15 mg

Folat

8 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

0 mg

Kalsium

16 mg

Jern

1.1 mg

Natrium

629 mg

Kalium

164 mg

Magnesium

28 mg

Sink

0.8 mg

Selen

3 µg

Kobber

0.14 mg

Fosfor

108 mg

Vi har 10 oppskrifter med Kjeks, digestive