Foto: Colourbox

© Foto: Colourbox

Oppskrifter med Bokhvete

Bokhvete har saftig stengel, med hjerteformede litt spisse blader og rosa eller grønnhvite blomster som vokser i skjermlignende klaser. I Norge regnes den i dag som åkerugress, og begge variantene vokser så langt nord som til Trøndelag. Den blir flere steder kalt «fattigmannshvete» og ble i sin tid dyrket i deler av Danmark og Skåne Grynene (frøene) blir brukt i matlaging, enten som hele eller som mel. Hel bokhvete kan kokes som ris eller  grøt. Kornene får en grøtliknende konsistens under koking. Hel bokhvete er fullstendig uten gluten.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

332.0 kcal   1407.0 kJ

Fett 2.0 g (2 %)

Herav 0.3 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 70.4 g (88 %)

Herav sukkerarter 0.4 g (mono og disakkarider)

Protein 7.1 g (8 %)

Les mer om BokhveteSe alle artikler med emne Bokhvete