FOTO: Colourbox.com

© FOTO: Colourbox.com

Oppskrifter med Bygg

Bygg har vært dyrket i over 10 000 år, og er trolig verdens eldste kulturplante. Bygg er det kornslaget som trenger kortest veksttid for å bli modent. I flere århundrer fram til første halvdel av 1900-tallet, brukte vi bygg både som festmat og hverdagskost. Vassgrauten og flatbrødet var blant annet basert på bygg. Med de positive helseeffektene anbefaler nå helsemyndighetene mer bruk av bygg i kosten. Byggmel kan brukes i mange forskjellige produkter som grøt og suppe, eller blandet med hvetemel til brød og kjeks.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

302.0 kcal   1278.0 kJ

Fett 1.1 g (1 %)

Herav 0.2 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 60.6 g (86 %)

Herav sukkerarter 0.9 g (mono og disakkarider)

Protein 8.6 g (12 %)

Les mer om ByggSe alle artikler med emne Bygg