Foto: Produsenten

© Foto: Produsenten

Oppskrifter med Durumhvete

Durumhvete kalles også for hardhvete og er en korntype som har et naturlig større innhold av protein og gluten enn vanlig hvete. Det italienske melet har evnen til å oppta mer fuktighet og gir et lettere og luftigere bakverk. Semolina (finmalt) durumhvete er det som er mest egnet til hjemmelagede pastaprodukter, men også for å blande inn i deigen til brød og kaker. 

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

352.0 kcal   1494.0 kJ

Fett 1.5 g (1 %)

Herav 0.2 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 71.6 g (84 %)

Herav sukkerarter 0.9 g (mono og disakkarider)

Protein 11.4 g (13 %)