Foto: Micha Schwing

© Foto: Micha Schwing

Oppskrifter med Hvetekli

Hvetekli er mest kjent under navnet kruskakli. Det er der ytre skallet på hvetekorn og finnes i flere utmalingsgrader. Er en utmerket kilde til kostfiber, proteiner, vitaminer og mineraler. Hvetekli kan drysses over frokostblandinger, blandes med fruktjuice, tilsettes kaker, muffins og brød eller brukes til å panere mat før fritering.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

249.0 kcal   1035.0 kJ

Fett 3.4 g (9 %)

Herav 0.6 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 18.5 g (49 %)

Herav sukkerarter 3.1 g (mono og disakkarider)

Protein 15.2 g (40 %)