Foto: Julianne Lyngstad

© Foto: Julianne Lyngstad

Oppskrifter med Spelt

Spelt er urkorn og regnes som opphavet til den moderne hveten. Spelt betyr korn med skall. Spelt er et supplement til vanlige kornsorter. Det er gjort funn som tyder på at spelt har vært dyrket i Norden i minst 4500 år. Spelten tapte etter hvert terreng til vanlig hvete, som var enklere å bruke til mat fordi agnene faller lett av under treskingen. Spelt må gjennomgå en mekanisk avskalling før dn kan brukes i matlaging.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

315.0 kcal   1331.0 kJ

Fett 2.4 g (3 %)

Herav 0.3 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 54.4 g (77 %)

Herav sukkerarter 2.0 g (mono og disakkarider)

Protein 13.0 g (18 %)

Les mer om SpeltSe alle artikler med emne Spelt