Honning

Honning

Foto: Colourbox.com

Honning er et rent naturprodukt, og kan variere i både farge, konsistens og smaksintensitet. En type honning er "rå honning", som ikke er pastaurisert, oppvarmet eller behandlet på noen måte, og inneholder derfor flere av de gode egenskapene til honning. Honning har en søt smak, og brukes derfor ofte som søtningsmiddel. Ved å spise honning får du i tillegg i deg enzymer som er gunstige for fordøyelsen, viktige sporstoffer og antioksidanter som styrker immunforsvaret. 

Viktige næringsstoffer

Protein

0.3 g (0 %)

Fett

0 g (0 %)

Karbohydrat

78.9 g (99 %)

Alle næringsstoffer

Vann

19 g

Kilojoule

1346 kJ

Kilokalorier

317 kcal

Protein

0.3 g

Fett

0 g

Mettet

0 g

Trans

0 g

Enumettet

0 g

Flerumettet

0 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

78.9 g

Stivelse

0 g

Mono+Disakk

78.9 g

Sukker

0 g

Kostfiber

0 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

0 µg

Vitamin A

0 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

0 alfa-TE

Tiamin

0 mg

Riboflavin

0.04 mg

Niacin

0.1 mg

Vitamin B6

0.02 mg

Folat

2 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

1 mg

Kalsium

6 mg

Jern

0.4 mg

Natrium

4 mg

Kalium

52 mg

Magnesium

2 mg

Sink

0.2 mg

Selen

0 µg

Kobber

0.04 mg

Fosfor

4 mg

Vi har 192 oppskrifter med Honning