Druesukker

Druesukker

ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox

Druesukker, som også kalles glukose, er byggesteinen i bl.a. stivelse. Druesukker er den sukkerarten som tas hurtigst opp i kroppen. Spiser man druesukker, stiger blodsukkeret raskt. Dette fordi glukose tas opp raskt fra både munn, magesekk og tynntarm uten at den behøver å bli omdannet først. Det betyr at en liten mengde druesukker er det beste en diabetiker kan ta hvis blodsukkeret har blitt for lavt. I og med at glukosen opptas så raskt, er den tilgjengelig med det samme som energiform.

Viktige næringsstoffer

Protein

0 g (0 %)

Fett

0 g (0 %)

Karbohydrat

100 g (100 %)

Alle næringsstoffer

Vann

0 g

Kilojoule

1700 kJ

Kilokalorier

400 kcal

Protein

0 g

Fett

0 g

Mettet

0 g

Trans

0 g

Enumettet

0 g

Flerumettet

0 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

100 g

Stivelse

0 g

Mono+Disakk

100 g

Sukker

100 g

Kostfiber

0 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

0 µg

Vitamin A

0 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

0 alfa-TE

Tiamin

0 mg

Riboflavin

0 mg

Niacin

0 mg

Vitamin B6

0 mg

Folat

0 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

0 mg

Kalsium

0 mg

Jern

0 mg

Natrium

0 mg

Kalium

2 mg

Magnesium

0 mg

Sink

0 mg

Selen

0 µg

Kobber

0.01 mg

Fosfor

0 mg

Vi har 1 oppskrifter med Druesukker