Foto: Erik Hannemann

© Foto: Erik Hannemann

Oppskrifter med Foie gras

Foie betyr lever, gras betyr fett. Det uttales foa gra. Å kalle det gåse- eller andelever for foie gras er litt misvisende. Du kan nemlig ikke ta en lever fra en hvilken som helst skogsand. Skal det bli foie gras må anda (eller gåsa) fôres – eller tvangsfôres som det ofte kalles.Ved riktig tvangsfôring kan leveren vokse åtte-ti ganger sin opprinnelige størrelse. Fôringsmetoden er å sette en trakt i gapet på dyret, fylle på malt mais og massere maten nedover halsen. Det kalles gavage. Det vanlig at dyrene får mat 2–4 ganger om dagen i 2-5 uker på denne måten før slaktetid.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

462.0 kcal   1934.0 kJ

Fett 43.8 g (73 %)

Herav   mettede fettsyrer

Karbohydrat 4.7 g (7 %)

Herav sukkerarter   (mono og disakkarider)

Protein 11.4 g (19 %)