
© Foto: Erik Hannemann
Oppskrifter med Vaktel
Vaktel er en fugleart i fasanfamilien. Den er liten, gulbrun-spaglet, ikke større enn en stær. I Norge er den en sjelden og meget spredt hekkefugl i sør og øst til Trøndelag og Møre. Er observert til Troms. Utenlandske vaktelarter lar seg lett oppdrette i fangenskap også i Norge, og de produserer da egg omtrent som tamhøns. Vaktelkjøtt er saftig og velsmakende og smaker en mellomting mellom vilt og kylling. Det serveres på de fineste restauranter, og har blitt en populær rett. Vaktel kan tilberedes på utallige måter,
Vit hva du spiser
Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.
+ Se alt næringinnholdNæringsinnhold pr. 100g
197.0 kcal 819.0 kJ
Fett 13.6 g (42 %)
Herav 4.2 g mettede fettsyrer
Karbohydrat 0.0 g (0 %)
Herav sukkerarter 0.0 g (mono og disakkarider)
Protein 18.6 g (57 %)