Foto: istockphoto

© Foto: istockphoto

Oppskrifter med Chèvre

Chèvre er en fransk geitost Chèvre betyr geit på fransk. Denne varianten ost blir laget både som hvitmuggost og ferskost.  Chèvre smaker ganske skarpt av geit. Lukten og smaken stammer blant annet fra den varierte kosten geitene får ved å gå ute hele året. Det vil derfor ikke være all geitemelk som har den skarpe smaken. Fersk ost er kremet og bløt. Jo lenger den lagres jo hardere blir både overflaten og kjernen, og osten får en syrlig lukt og smak, med mindre preg av geit. Chèvre kan spises til kjeks, men også stekt som innslag i salat.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

364.0 kcal   1524.0 kJ

Fett 29.8 g (55 %)

Herav   mettede fettsyrer

Karbohydrat 2.5 g (4 %)

Herav sukkerarter   (mono og disakkarider)

Protein 21.6 g (40 %)

Les mer om ChèvreSe alle artikler med emne Chèvre