Foto: Rolf Krah

© Foto: Rolf Krah

Oppskrifter med Gruyère

Gruyère eller Gruyèreost er en fast løypeost som lages av kumelk og som opprinnelig kommer fra det franskspråklige delen av Gruyèredistriktet i Sveits. Gruyère blir av mange også kalt «ostenes ost». Den er noe skarpere i smaken enn tradisjonell Emmentaler, og egner seg ypperlig til både ostefondue og raclette.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

334.0 kcal   1389.0 kJ

Fett 26.0 g (50 %)

Herav 16.9 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 0.1 g (0 %)

Herav sukkerarter 0.1 g (mono og disakkarider)

Protein 25.0 g (48 %)