Jarlsberg

Jarlsberg

Foto: Tore Fjeld

Jarlsberg er en hvitost med store, luftige hull. Osten har en fyldig og søt smak, som kan minne om sveitserost. Jarlsberg brukes i både varme og kalde retter, for eksempel på pizza, omeletter, brødskiva og i salater. Osten ble utviklet av bonden Anders Larsen Bakke (1815-99) på en gård i Vestfold, og er nå et varemerke til Tine. Osten er også populær i utlandet, blant annet USA. 

Viktige næringsstoffer

Protein

26.6 g (47 %)

Fett

29 g (52 %)

Karbohydrat

0 g (0 %)

Alle næringsstoffer

Vann

41 g

Kilojoule

1525 kJ

Kilokalorier

367 kcal

Protein

26.6 g

Fett

29 g

Mettet

18.8 g

Trans

1 g

Enumettet

6.4 g

Flerumettet

0.6 g

Kolesterol

75 mg

Karbohydrat

0 g

Stivelse

0 g

Mono+Disakk

0 g

Sukker

0 g

Kostfiber

0 g

Alkohol

0 g

Retinol

246 µg

Beta-karoten

210 µg

Vitamin A

264 RAE

Vitamin D

0.1 µg

Vitamin E

0.5 alfa-TE

Tiamin

0.02 mg

Riboflavin

0.3 mg

Niacin

0.1 mg

Vitamin B6

0.06 mg

Folat

25 µg

Vitamin B12

1.2 µg

Vitamin C

0 mg

Kalsium

729 mg

Jern

0.1 mg

Natrium

498 mg

Kalium

56 mg

Magnesium

25 mg

Sink

4 mg

Selen

10 µg

Kobber

0.04 mg

Fosfor

520 mg

Vi har 25 oppskrifter med Jarlsberg