Foto: Walter Cimba

© Foto: Walter Cimba

Oppskrifter med Parmesan

Italienske fastost som brukes i store mengder i Italia og verden over.

 Osten omtales som oftest som parmigiano i Italia og parmesan i andre land. Parmesan er det fransk og betyr at osten er fra Parma. 

De mest kjente typene italiensk parmesan er Parmigiano Reggiano og Grana Padano. En tredje kjent type er Grana Lodigiano med kjerneområde i provinsen Lodi i Lombardia.

Parmigiano Reggiano som er lagret opp til to år kalles vecchio og mer enn to år stravecchio. Ost som er lagret mindre enn ett år, hvilket er uvanlig, kalles parmigiano nuovo, men Parmigiano Reggiano selges ikke så ung. Tre segl som viser ostens modningstid har vært brukt siden 2007: rødt for minst 18 måneder, sølv for minst 22 måneder og gull for minst 30 måneder.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

416.0 kcal   1730.0 kJ

Fett 29.7 g (44 %)

Herav 19.2 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 0.9 g (1 %)

Herav sukkerarter 0.9 g (mono og disakkarider)

Protein 36.2 g (54 %)

Les mer om ParmesanSe alle artikler med emne Parmesan