Erik Hannemann

© Erik Hannemann

Oppskrifter med Ricotta

Ricotta er ikke en ost, selv om du skulle tro det.

Ricotta er et italiensk melkeprodukt. Navnet ricotta kommer fra det latinske ordet recocta, kokt en gang til. Ricotta omtales ofte som en ost, eller mykost, men er per definisjon ikke en ost. Det skyldes at ricotta ikke lages av ostestoffet i melka, kasein, men av avfallsproduktet myse. Fersk ricotta er en hvit, bløt, umodnet ost som kan minne om cottage cheese i utseende. Den har en mild, søtlig smak når den er fremstilt av fersk, søt myse. Ricotta har tradisjonelt blitt framstilt av myse fra produksjon av mozzarella. Den brukes i både desserter og i flere klassiske pastaretter.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

297.0 kcal   1224.0 kJ

Fett 29.0 g (76 %)

Herav 18.8 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 2.7 g (7 %)

Herav sukkerarter 2.7 g (mono og disakkarider)

Protein 6.2 g (16 %)