Foto: ikke spesifisert

© Foto: ikke spesifisert

Oppskrifter med Kastanje

Kastanjene vokser i klaser på tre og tre, omgitt av et taggete, grønt ytterskall. Dette spises ikke, det er bare de brune, blanke kastanjekjernene som selges. Under det tynne brune skallet er fruktkjøttet helt hvitt og mykt. Kastanjepuré er nydelig til vilt og kalkun. Pureen kan eventuelt også blandes ut med viltkraft til kastanjesuppe. Ristede kastanjer er populært som vintergodt i mange land. Spiselige kastanjer kalles også spank kastanje. Kastanjene som vokser i Bygdøy Allé og andre steder i Norge heter hestekastanjer og er ikke spiselige.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

182.0 kcal   768.0 kJ

Fett 2.2 g (5 %)

Herav 0.4 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 34.0 g (86 %)

Herav sukkerarter 7.0 g (mono og disakkarider)

Protein 3.2 g (8 %)