Foto: Dinodia Photos

© Foto: Dinodia Photos

Ingredienser Urter Krydder Bukkehornkløver

Oppskrifter med Bukkehornkløver

Bukkehornkløver er en plante i erteblomstfamilien. Den vokser omkring Middelhavet og i Sør-Asia. Særlig plantens frø er populært som krydder i indisk og thailandsk matlaging, og er en viktig ingrediens i de fleste karriblandinger. Plantens blader brukes også som krydderurt. Frøene inneholder blant annet stoffet sotolon, som er kraftig aromatisk og hovedansvarlig for den karakteristiske karrilukten. Selv inntak av ganske små mengder bukkehornkløverfrø kan gi kraftig lukt fra svette og urin, og bukkehornkløver kan gi alvorlige allergiske reaksjoner hos mennesker.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

323.0 kcal   1352.0 kJ

Fett 6.4 g (10 %)

Herav   mettede fettsyrer

Karbohydrat 33.8 g (53 %)

Herav sukkerarter   (mono og disakkarider)

Protein 23.0 g (36 %)