Oppskrifter med Engsyre
Engsyre er også kalt matsyre og surblad. Det er en flerårig plante, har en rødaktig, hul stilk og grønne pilformede blader og grønn-røde eller mørk-røde blomster i toppen av stilken. Bladene kan spises, og har vært brukt som medisinplante, skal blant annet ha urindrivende effekt og hjelpe mot feber. Planten er en god kilde til C-vitamin.
Vit hva du spiser
Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.
+ Se alt næringinnholdNæringsinnhold pr. 100g
35.0 kcal 147.0 kJ
Fett 0.3 g (3 %)
Herav mettede fettsyrer
Karbohydrat 6.0 g (72 %)
Herav sukkerarter (mono og disakkarider)
Protein 2.0 g (24 %)